Barion Pixel

Bemutatkozás

 

briel_200Varjas Gabriella vagyok, innen a Briel (GaBRIELla) név. A Design pedig fő tevékenységemet jelöli, webdesignerként dolgozom. Saját vállalkozásomban , honlap készítéssel , logó-arculat tervezéssel foglalkozom legfőképp, ill. egyéb design tervezéssel.

Hogy az egyedi ékszerkészítés honnan jött?

Most, hogy visszatekintek  beugrik, hogy már a gimiben készítettem egyedinek mondható ékszereket, narancshéjból (!) Hogy honnan jött az ötlet, nem emlékszem, de arra igen, ahogy apró kockákra vágom a  megszáradt gyümölcshéjat, egyenként befestem és hosszú nyakláncot fűzök belőle. Később lett karkötő, fülbevaló, valami régebbi kiszuperált fülbevalóm alkatrészeit felhasználva… Saját örömömre készítettem ezeket, de mivel ugye hordtam is, feltűnt az akkori, nagy tiszteletnek örvendő rajz tanárnőmnek, s olyannyira tetszett ez neki, hogy később meghívott egy iskolai kiállításra, hogy vigyem el a saját készítésű ékszereimet…Szóval,valamikor itt kezdődhetett.

A különleges, egyedi ékszerek szeretete továbbra is megmaradt, de a saját készítésű nyakékek és fülbevalók a gimnáziumi évek után a múlt homályában elvesztek.

Mígnem kb. 3 éve megakadt a szemem egy blog képgalériáján, melyben gyönyörű, egyedileg készített üveglencsés ékszerek sorakoztak. Emlékszem, a bronz színű , régies hangulatú fülbevalók és gyűrűk olyannyira lenyűgöztek, hogy azt gondoltam, ilyet nekem is készítenem kell.

Gondoltam kiváló hobbi lesz – hiszen két kisgyermek mellett annyi a szabadidőm – hahaha – szóval, nem hagyott nyugodni, és lám-lám, sorra „jöttek elém” a megoldások, hogyan és persze honnan tudnám mindehhez beszerezni a szükséges eszközöket, anyagokat.

Alig vártam, hogy elkészítsem az első üveglencsés ékszeremet, ami egy apró fülbevaló volt, majd következett egy nagyobb fülbevaló, majd egy gyűrű, csat, karkötő és az első medál! Majd a várakozás, mikor ajándékba adtam, hogy vajon mit szólnak, hogy tetszik. Olyannyira szép ajándéknak bizonyult egy szettem, amit – egy szívességért cserébe adtam egy hölgynek, – hogy mikor annak barátnője meglátta, üzente, hogy szeretne hasonlót Ő is, készítenék-e neki? Mi az hogy?? Akkora boldogság volt, hogy az én kis hobbim másnak is milyen örömet okoz, hogy kitaláltam készítek egy egész kollekciót. Lett is mindnek csakhamar gazdája.

Hobbinak indult – holott eddigi életem ezen részét a gazdátlan állatok (kutya, cica, nyuszi, tengerimalac…) befogadása és gondozása jelentette, ha lehet ezt egyáltalán hobbinak nevezni,- hát úgy látszik, ideje volt más irányban is körültekintenem. Ez lett belőle…

Kicsit hosszúra sikeredett ez a bemutatkozás úgy látom, de nem rövidítettem le, így kerek (persze tudnék még mit mesélni). És hátha ez másnak is elszántságot ad ahhoz, hogy alkotó energiáját belefektesse valami olyan, értékes, esztétikus, tartalmas foglalatosságba mely még meg is térülhet.

De a lényeg, hogy örömet okozzon annak is, aki készíti , és annak is, akié lesz.

Az örömöm igazán nagy akkor lett, mikor megnyílt az általam készített webshop , ami igazi kihívás volt. (ha a webshop kapcsán tehát bármiféle, akár technikai hibába ütköztök esetleg , akkor bátran írjatok nekem!)

Látogassátok, nézelődjetek, vásároljatok, remélem értékes perceket töltötök el itt!

 

Végül megosztanám Veletek a kedvenc idézetem Csitáry-Hock Tamástól, melyet a Briel éx’R Design ars poeticájának érzek…

 

“Van az ékszer… Az egyetlen aki a tiéd. A legszebb, a legcsodálatosabb. Nem azért, mert Aranyból készült gyémántkövekkel van ékesítve. Hanem mert lelke van. És mert neked készült.

Az ékszerész, aki készítette, az Élet. Neked készítette.

De nem csak készítette, hanem fel is készítette.

Arra, hogy viseljék. Hogy az viselje, akinek készült.

Éppen ezért az ékszernek sem mindegy, ki veszi magára, ki birtokolja. Számodra pedig nem azért fontos, hogy csillogásával dicsekedj. Boldog vagy, hogy megtaláltad, és mint a gyermek, aki szíve vágyát kapta meg, szaladnál, hogy mindenkinek megmutasd. De nem azt akarod megmutatni, ami szemmel látható. Azt akarod, hogy az egész ékszert megismerje a világ. Nem csak külső csillogását, de belső ragyogását is. Az egészet, egyben. Ahogy megalkotta az Élet. Mert a lelked ékszere ő. És ezért a legszebb.

Létezik ez az ékszer”

/Csitáry-Hock Tamás/